Logg inn i Barnehagebutikken

Bruk samme innlogging som i Barnehageforum.no/Pedagogisk Bokklubb. Da vil du også automatisk få rabatterte priser på utvalgte bøker og produkter!

Vi finner ikke ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Skjul Passordet stemmer ikke med ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Glemt passord?

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Vi sender passordet til den eposten som er knyttet til din brukerkonto i Barnehageforum.no / Pedagogisk Bokklubb

Error message here!

Tilbake til innlogging

Close
Produktbilde

Faktaboks:

Forfatter: Vibeke Glaser (red.), Kari Hoås Moen (red.), Sissel Mørreaunet (red.), Frode Søbstad (red.)
Forlag:  Universitetsforlaget
Språk: Norsk
Antall sider: 305 sider
Utgivelseår: 2018
Innb: Heftet

Barnehagens grunnsteiner

Formålet med barnehagen - 2. utgave

Av: Vibeke Glaser (red.), Kari Hoås Moen (red.), Sissel Mørreaunet (red.), Frode Søbstad (red.)
Formuleringene i barnehagens formålsparagraf er både mange og fine, men hvordan skal de forstås og omsettes i praksis? Til dette arbeidet kan denne boka være en faglig inspirasjon.
Vår pris: kr 519,00
Antall:
På lager. Sendes fra vårt lager innen 1 virkedag.
Formålsparagrafen er langt mer detaljert enn tidligere. Blant annet er barnehagens verdigrunnlag blitt mer tydelig og begreper som læring, lek, danning og omsorg er kommet inn i lovteksten. 

Hvordan kan man ivareta et økende fokus på læring og ferdigheter med en dannelsesdimensjon? Hvordan kan verdigrunnlaget realiseres i praksis? Med utgangspunkt i enkeltformuleringer i formålsparagrafen har bidragsyterne gitt verdifulle innspill til det som danner essensen i en levende barnehagepedagogikk. Ønsket er bl.a. å bidra til kritisk refleksjon rundt formålet med barnehagen og presentere forskning, teori og debatt som på ulike måter er knyttet til dette. Med ny rammeplan for barnehagen har grunnleggende verdier som bærekraft, respekt for naturen og menneskeverdet, nestekjærlighet, solidaritet, likeverd og likestilling, livsmestring og helse fått en større oppmerksomhet. Dette reflekteres også i 2.utgaven av boka.

Forfatterne representerer ulike fagmiljøer og bidrar med et mangfold av kunnskaper og analyser på feltet. 

Boka er skrevet først og fremst for barnehagelærerstudenter, lærerutdannere, praktikere og forskere og andre med særlig interesse for barnehagefeltet.

Bidragsyterne er i tillegg til redaktørene: Hilde Merete Amundsen, Hjørdis H. Krosshøl Bakke, Kathrine Bjørgen, Stig Broström, Eva S. Brønstad, May Britt Drugli, Liv Gjems, Per Tore Granrusten, Anne Greve, Gunhild Hagesæther, Kris Kalkman, Marit Kanstad, Sonja Kibsgaard, Trude Kristiansen, Anne-Mari Larsen, Ole Fredrik Lillemyr, Gunvor Løkken, Sturla Sagberg, Ingrid Pramling Samuelsson, Monica Seland, Kristin R. Tholin og Maria Øksnes 


  VÅRE BESTSELGERE  
cover
kr 349,00 kr 299,00