Forfatter: Lise Barsøe
Forlag:  Kommuneforlaget
Utgivelseår: 2010
ISBN: 9788244620437

Ville og stille barn i barnehagen

Veier ut av låste atferdsmønstre

Av: Lise Barsøe
Denne boken handler om de barna som aldri ser ut til å finne roen, de som lar egen frustrasjon gå ut over andre, og de som er for stille og innadvendte og som dermed ikke får tatt del i barnehagens sosiale liv.
Noen barn har en atferd som utfordrer eller uroer de voksne, og som ikke er hensiktsmessig for dem selv. Uhensiktsmessig atferd kan hemme læring, hindre positiv samhandling med andre og gi en opplevelse av ikke å høre til. Derfor trenger barna konkret tilrettelegging, hjelp og omtanke for at de skal kunne ha det optimalt i barnehagen.