Forfatter: Nils Eide-Midtsand
Utgivelseår: 2015
ISBN: 9788244622219

Boltrelek og lekeslåssing

Større rom i barnehagen og småskolen

Av: Nils Eide-Midtsand
Hva er boltrelek og lekeslåssing? Har slik lek noen nytteverdi?
Hvordan skille mellom lekeslåssing og vold? Hvorfor skal man tilrettelegge for slik lek i barnehage og skole, og hvordan gjør man det? Er det biologiske forskjeller som styrer jenters og gutters lekepreferanser?

Forfatteren viser gjennom praksisfortellinger hva boltrelek er, og hva forskningen sier om denne lekens betydning for barns utvikling og trivsel. Han beskriver samspillet mellom bevegelse og modning i hjernen, og hvilke gevinster boltrelek kan ha for barns evne til å håndtere stress. Forfatteren ser også på hvordan fryd og lekenhet er et underlag for læring, og hvordan vi som ansatte kan legge til rette for boltrelek, også for barn som faller utenfor lekefellesskapet.