Forfatter: Anna Barsotti
ISBN: 9788273910639

Skapende kommunikasjon i Reggio Emilia

Av: Anna Barsotti
I løpet av de siste årene har Reggio Emilia blitt et begrep blant barnehagefolk over store deler av verden.
Årsaken er den nord-italienske byens unike pedagogiske virksomhet. Den store interessen for måten barnehagene i Reggio Emilia tenker og arbeider på skyldes ikke minst at flere og flere pedagoger innser det viktige i å arbeide med et syn på barn, kunnskap og læring som tar utgangspunkt i barnas erfaringer og tanker.

I denne boka tegner Anna Barsotti en bakgrunn for barnehagevirksomheten i Reggio Emilia og beskriver den pedagogiske filosofien som gjennomsyrer de kommunale barnehagene der. I boka beskrives i tillegg et kommunikasjonsprosjekt i barnehagen Diana. vi møter også Loris Malaguzzi, mannen som regnes som grunnleggeren av den pedagogiske filosofien i Reggio Emilia, og atelieristen Vea Vecchi, en kunstner som har jobbet i barnehagene i Reggio Emilia gjennom mange år.
Mobbing