Forfatter: Line Melvold (red).
Forlag:  Kommuneforlaget
Utgivelseår: 2019

Barn er budbringere

En veiviser til psykisk helsefremmende barnehager

Av: Line Melvold (red).
Hvilke rettigheter har barn? Hva skaper god psykisk helse for barn i barnehagealder? Hvordan jobber vi systematisk med helsefremmende arbeid i barnehagen?

Denne boken er et resultat av tre års forskningssamarbeid med barnehager om hva som kan bidra til nye perspektiver på psykisk helsefremmende arbeid, mennesker og miljøer.

Barn er budbringere skal være en hjelp i å systematisere arbeidet med livsmestring og psykisk helsefremmende arbeid i barnehagene, der selve fundamentet er barns rettigheter. Målet er å legge til rette for systematisk og grundig arbeid som gjør det mulig for ansatte i barnehagen å omsette teori om helsefremmende tiltak til ny praksis uten at det er en manual, et program eller et fasitsvar på hvordan arbeidet gjøres. Det handler om kunnskap, prosessarbeid og profesjonelt skjønn.

I boken finner du inspirasjon, kunnskap og erfaringer fra samarbeidet med ansatte i åtte barnehager, og gode forslag til hvordan du kan jobbe videre med dette på egen arbeidsplass.

Bla i boka her

Mobbing