Forfatter: Anne Ellingsen (forfatter), Akin Duzakin (illustratør)
Forlag:  Wowbok
Utgivelseår: 2021
Innb: Innbundet
ISBN: 9788293819028

Tom - verdens konge

Av: Anne Ellingsen (forfatter), Akin Duzakin (illustratør)
Den nye gutten i barnehagen vil bestemme alt og bli barnehagens og verdens konge.
Den nye gutten i barnehagen, Tom, er selvopptatt og egoistisk. Han krever å ha alles oppmerksomhet til enhver tid og bruker løgn og trusler for å forsøke å kontrollere de andre. Egoet hans er så oppblåst at han stiger til værs som en ballong og han mister bokstavelig talt bakkekontakten. Men barna forstår etter hvert at han lyver for dem, og stemningen snur. Etter flere skumle hendelser innhenter virkeligheten til slutt gutten som hittil har nektet å forholde seg til den.

Boka handler om et viktig og gjenkjennbart tema – barnet som vil bestemme alt og som manipulerer dem rundt seg for å nå sine mål. Det er en vakker og morsom bok – skrevet av Anne Ellingsen og illustrert av Akin Duzakin.

Anne Ellingsen er sosialantropolog med flere kritikerroste bokutgivelser bak seg. I denne boka beskriver hun temaet demokrati, makt og motstand på en måte som barn forstår. Voksne vil se Toms grenseløshet som en satirisk kommentar til hendelser i vår tid.

Akin Duzakin er en av landets fremste bildebokillustratører. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet Brageprisen to ganger. Duzakin er mest kjent for sin poetiske, lett naivistiske stil. De flotte tegningene i denne boka er også sprelske og humoristiske.

Boken er innkjøpt av Kulturrådet.