Forfatter: Line Melvold (red)
Forlag:  Kommuneforlaget
Utgivelseår: 2015

Bli bevisst

En bok om kvalitet i barnehagen

Av: Line Melvold (red)
Dette er andre bok i en litt annerledes serie om kvalitet i barnehagen.
BLI BEVISST tar for seg pedagogisk bevissthet. Etter at du har lest denne boken, blir kanskje "svarte katter" et symbol for å stoppe opp og bevisstgjøre deg hva du gjør i hverdagen? Denne boken appellerer til det varme og nære i pedagogikken. Forfatterne frykter at en relasjonsbasert tilnærming i barnehagen blir truet av forenklede og standardiserte metoder som skal passe alle barn. Hvordan møter vi som arbeider i barnehagen dette? Boken fremhever de gode eksemplene fra norske barnehager - for de er det mange av hver dag. Gode eksempler setter i gang refleksjoner, fanger oss og gjør oss mer bevisst jobben vår: Hva fyller vi hverdagen med, og hvorfor? Hvordan er vi i dette arbeidet, og hvilke spor setter vi hos de mange barna vi møter på vår vei.