Forfatter: Stig Broström, Torben Frøkjær
Utgivelseår: 2016

Realfag i barnehagen

Av: Stig Broström, Torben Frøkjær
En bok om hvordan barn og barnehagelærere sammen undersøker naturens lovmessigheter. Boken gir deg teori som underbygges med en rekke praktiske eksempler fra barnehagen.
Bokklubbpris kr 249,00
NB! Som medlem av Pedagogisk Bokklubb får du denne boken til kun kr. 249,-
Er du allerede medlem kan du logge deg inn (øverst på siden).
Hvis du ikke er medlem kan du melde deg inn når du fullfører handelen og få rabatterte priser. I tillegg vil du kunne velge en velkomstbok.
Husk at det ikke er noen kjøpsplikt i bokklubben!

Barnehagebarn og forskere bruker på mange vis den samme naturvitenskapelige arbeidsmetode når de nærmer seg et interessant fenomen; observasjon, hypotese, datainnsamling, undersøkelse og konklusjon.

Det handler om å «besvare» barns mange spørsmål om naturvitenskapelige temaer uten å gi dem «løsningen», men i stedet foreta små eksperimenter og undersøkelser sammen med barna.

Boken presenterer metoder for å støtte barna i å undre seg, formulere hypoteser, samle inn data og konkludere. Hvorfor ser meitemarken slik ut? Hvilke gjenstander kan flyte på vannet?

Stig Brostørm og Torleif Frøkjær har sammen med barnehagelærere gjennomført et aksjonslæringsprosjekt, og boken inneholder mange eksempler fra dette prosjektet samt relevant teori om læring og realfag.

Boken henvender seg til barnehagelærere i barnehagen og til studenter ved barnehagelærerutdanningen.