Logg inn i Barnehagebutikken

Bruk samme innlogging som i Barnehageforum.no/Pedagogisk Bokklubb. Da vil du også automatisk få rabatterte priser på utvalgte bøker og produkter!

Vi finner ikke ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Skjul Passordet stemmer ikke med ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Glemt passord?

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Vi sender passordet til den eposten som er knyttet til din brukerkonto i Barnehageforum.no / Pedagogisk Bokklubb

Error message here!

Tilbake til innlogging

Close
Produktbilde

Faktaboks:

Forfatter: Miljøstiftelsen og Barnehageforum
Forlag:  Pedagogisk Forum
Språk: Norsk
Utgivelseår: 2012
Innb: Heftet

Svanhilds Reise

Av: Miljøstiftelsen og Barnehageforum
Svanhilds reise er en aktivitetspakke laget til barnehager som gjør det enkelt og morsomt å lære barna om natur og miljø. Gjennom fantasifulle fortellinger, fargerike illustrasjoner, oppgaver og forslag til aktiviteter, favner aktivitetspakken alle fagområdene i Rammeplan for barnehagen med hovedvekt på Natur, miljø og teknikk.
Vår pris: kr 479,00
Antall:
På lager. Sendes fra vårt lager innen 1 virkedag.
”Det er et mål at barn skal få en begynnende forståelse av betydningen av en bærekraftig utvikling. I dette inngår kjærlighet til naturen, forståelse for samspillet i naturen og mellom mennesket og naturen.” (Rammeplan for barnehagen)

Det er Svanemerket, det offisielle nordiske miljømerket, som har utarbeidet denne unike aktivitetspakken med støtte fra Barne-og likestillingsdepartementet og i samarbeid med Barnehageforum. Svanhilds reise har til formål å gi barna gode og gøyale opplevelser knyttet til vår mangfoldige natur, og vise barna at vi som enkeltpersoner kan gjøre mye for å løse dagens miljøproblemer. 

Aktivitetspakkens innhold

- Sju fortellinger som gir grunnlag for sju samlinger for barna
- Manus til opplesing
- Postkort fra Svanhild
- Postkort barna kan ta med hjem
- Stort oversiktskart til bruk i samlingsstundene
- Oppgaver og forslag til aktiviteter

Fortellingene
En dag finner Svanhild en liten barkebåt med en beskjed om at noen trenger hjelp. Menneskene har nemlig glemt dem! Svanhild tar farvel med Blekkulf og de andre vennene sine der hun bor, og begir seg ut på en reise for å finne de som trenger hjelp. Det viser seg å være mange forskjellige småfolk som har ulike miljøproblemer. Eksempelvis Badevaktene som er livredde for et skummelt algemonster grunnet forurenset vann, Ispikene som har smeltet bort fordi bilene promper for mye CO2 eller Rederydderne som har mistet skogen sin fordi menneskene har tatt trærne for å lage papir.
Småfolkene er fantasifigurer som har sin bestemte funksjon i naturen, og mange av historiene viser hvordan alt i naturen henger sammen og hvordan det vi gjør påvirker den. Svanhild hjelper småfolkene med å løse miljøproblemene de står overfor, men for at de ikke skal få det samme problemet igjen trenger de hjelp fra barna.
Fortellingene er både morsomme og inkluderende, og tar også for seg mellommenneskelige tema som gir rom for refleksjon. Illustrasjonene er detaljrike og stimulerer fantasien.

Aktivitetene
Det følger med veiledning til alle aktiviteter, og det er selvsagt opp til hver enkelt barnehage hvor mye man vil fordype seg i hvert tema. Aktivitetene vil ha forskjellige nivå og er alle forankret i opplevelsesmål fra Rammeplan for barnehagen.
Aktivitetene inkluderer å snakke om vanskelige ord, invitasjon til samtaletema der man kan filosofere over noe som skjer i fortellingene, faktabokser til hjelp for både barn og voksne, samt spennende praktiske aktiviteter der barna kan lære mer om temaene gjennom å blant annet utforske nærmiljøet, lage ting, og mye annet lek og moro. Det vil også bli muligheter for foreldrene til å engasjere seg i tema og aktiviteter hjemme.

Mobbing
  VÅRE BESTSELGERE  
cover
kr 365,00 kr 198,00