Forfatter: Claude K. Dubois
Forlag:  Iko forlag
Utgivelseår: 2015

Akim løper

Et barn på flukt fra krig

Av: Claude K. Dubois
Akim må flykte når krigen når landsbyen han bor i. Han kommer bort fra familien sin.Sammen med andre på flukt, søker han ly i ruinene av et hus. Men soldatene tar ham og andre barn til fange. Han rømmer og flere voksne hjelper ham. Til slutt blir han funnet av en hjelpeorganisasjon og tatt med til en flyktningeleir der han får hjelp til å finne mamma.
Ved at boka forteller ett barns historie gjennom nøkterne tekster og varsomme, men realistiske bilder, forstår leseren litt mer av den virkeligheten mange mennesker i verden lever i. Historien representerer derfor de tusener av barn og voksne som må flykte fra krig og vold. Akim løper fikk i 2014 to tyske bokpriser, både den katolske barne- og ungdomsbokprisen og Deutscher Jugendliteraturpreis i klassen bildebøker.
Mobbing